Az eleven Fa elem

Természetüknél fogva a tavasz erejével és intenzitásával érkeznek a világba a Fa elem szülöttei. A kínai gyógyászatban és filozófiában a Fa a hajnalt, a tavaszt és a változékony időjárást testesíti meg. Az energia felszálló ágával van kapcsolatban, amelyhez a kezdetet és a születést rendelik a távol keleti kultúrák.

A Fa jegyűek fegyelmezetlen, de nagyon lelkes emberek. Tele vannak kreatív és szokatlan ötletekkel,az egyik pillanatban békésen kávézgatnak, a másikban egy hirtelen ötlettől vezérelve elkezdik magyarázni partnerüknek,hogy a kávékapszulákból tök jó lámpabúrát lehet készíteni. Pár perccel később már a környezetszennyezésnél tartunk és ott, hogy ez milyen rossz hatással van az arabica kávéra ez a helyzet. Néhány pillanat múlva a közélet a téma vagy valamelyik ismerős új hobbiját ecsetelik nagy lelkesen.

Bonyolult gondolatmenet[2]

Összefoglalva :
többnyire képtelenek összefoglalni a feladataikat és a gondolataikat.

image_1390557169_article

Hangulataik is ugyanolyan változékonyak, mint a kora tavaszi időjárás.
Közvetlenek és kedvesek, majd hirtelen fordul a kocka és kötekedővé,csökönyössé és kiszámíthatatlanná válnak. Először a Fa elem egy nagyon lelkes kedves, de egyben teljesen kiszámíthatatlan személyiségnek tűnik… pedig rengeteg jó tulajdonsággal rendelkezik, amelyek kárpótolják a sajátságos káoszért. Ahhoz képest, hogy milyen figyelmetlenek és fegyelmezetlenek, a Fa elem birtokosai kifejezetten gyakorlatiasak, szavahihetőek és erős bennük a közösségi szellem. Nagyon empatikusak, néha túlságosan is „belenőnek” mások problémáiba.

c3a1lom-rossz-kutyaA változékonysága miatt a Fa természetű ember, ha stabil, kitűnő tanácsadóvá válhat, viszont ha kibillen a helyéről, akkor az erősebb(erőszakosabb) egyének befolyásolhatják őt. Nem feltétlenül jó irányba. A Fa elem nem túl jó attitűdjei közé tartozik a hiszékenység és a naivitás. A jóhiszeműségük nem azt jelenti, hogy elhisznek minden blődséget. Egyszerűen nem feltételezik a másik félről, hogy becsapják őket. Érzékenységük folytán imádják az irodalmat, a képzőművészetet vagy a színházat. Szeretik az eszmecseréket és ha vitás helyzet alakul k, akkor is mindig párbeszédre törekszenek. Kitűnő szónokok és imádják spontaneitást és teljesen belevetik magukat a feladataikba. Ebből következik,hogy kisebb káoszt is képesek maguk után hagyni ezért jó, ha van egy jó szándékú kontroll a közelükben.

 

11041548_10203119869838153_914591008731206410_n

A kiteljesedés vágya hajtja őket akármerre járnak, és ezért képesek ösztönözni és felrázni embertársaikat.

 

awesome-bonsai-tree-hd-wallpaper-1024x640Néha ez a friss és virgonc viselkedés másokra rémisztően hat és ez ellenállást szül. Sok konfliktus keletkezhet ebből a pörgős életvitelből, igaz ebből a Fa semmit nem fog észlelni azonnal csak később. Az affér észlelése után egyszerűen- hogy stílszerűek legyünk- faképnél hagyja az értetleneket, mert a Fa szereti rögtön kifejteni nézeteit és mások véleményét nem mindig képes türelemmel végig hallgatni. A Fa egyéniség tele van hirtelen ötletekkel, amelyek úgy törnek elő belőle, hogy annak semmiféle előjele nincsen. Szükségük van erős mesterekre és barátokra, hogy megmaradjanak a realitás területén, mert különben ötleteik úgy elburjánzanak, hogy a végén semmi sem fog megvalósulni belőlük. A humoruk nagyon fejlett, de mint az előbb is megjegyeztem, iszonyatosan szókimondóak és „faragatlanok”tudnak lenni. Képesek csupa jóindulatból belegyalogolni mások érzéseibe, viszont ártatlanságuk és jó beszédkészségük miatt, gyorsan ki tudják magyarázni magukat a szorult helyzetből. Irtó mázlisták, mert többnyire mindenki megbocsát nekik. 

 

borbian_product_13564_131111165949_1

A Fa maga jelképezi a mozgékonyságot ezért soha nem unalmas a társasága.