Videók

demonstration-767983_1280

Ezen a folyamatosan bővülő oldalon olyan hasznos, rövidebb-hosszabb videókat találtok, melyek jól tükrözik a Benzaiten Tréning szellemiségét, fontos információkkal szolgálnak, és sokszor elgondolkodtatnak. Az alábbi videókat youtube-csatornánkon is követhetitek!


Jó szórakozást kívánunk hozzájuk!

 

A Jin-Jang szimbólum széles körben elterjedt, de vajon tudod pontosan (mármint olyan “Tao-san”), hogy mit jelent, és hogyan segít egy kiegyensúlyozottabb világszemlélethez?

 

Brené Brown talán egyik legismertebb előadása, mely megpróbálja megmutatni a leheletnyi különbséget szimpátia és empátia között.

 

A testbeszéddel nem foglalkozunk annyit, amennyit kéne, kivétel, ha társkeresés illetve a hazugság kerül szóba. Ebben a videóban az utóbbi jeleiről láthatsz egy rövid összefoglalót.

 

Depresszió, nyomottság, rossz hangulat – mind a melankóliának nevezett érzelmi állapot egy-egy fázisai. Az alábbi videóban a különböző melankólia-felfogások kerülnek terítékre.

 

Nehéz kérdés, még nehezebb válaszokkal. Mi okozza e három rövidke szó komplikáltságát? Nézd meg a videót és megtudod!

 

Egyik kedvenc filozófusunk, Alan Watts majdnem fél órás monológja érdekes megvilágításba helyezi az ego/self felfogását.

A lámpaláz, ha pechünkre hajlamosak vagyunk rá, akkor egész életünkben velünk marad. De szerencsére megtanulhatunk együtt élni vele, hogy ne akadályozza a mindennapokat.

A Happify-nak hála ismét egy remek animációval gazdagodtunk az együttérzséről. Van egy mondás, miszerint “Ahol a figyelem, ott az energia” – ez az együttérzsére is igaz.

 

Egy kis hála mindennap, és az életünk teljesen átalakul 🙂